Facebook

23 de juny 2008

Manifest per una llengua comuna

Hi ha gent que no té una altra cosa que fer que intentar prendre lo que un reconeix com les seves pròpies senyes d'identitat, a l'estat espanyol sempre s'ha perseguit les llengues cooficials com si fos un mal enlloc de potenciar-ho com a riquesa cultural.

Per això s'han reunit a l'Ateneu de Madrid alguns escriptors en llengua castellana per crear aquest manifest, al llegir la llista de firmants no m'ha resultat estrany llegir Albert Boadella, segons diuen resentit amb tot el que representa catalunya des que li van tancar les aixetes institucionals quan el seu art quedà desfassat, en el seu afany de fer-se notar signa tot el que pugi fer mal la nostra terra, primer va ser alçar-se com a "pancartista" del partit ciutadans i ara signant aquest manifest.

Enlloc d'aprendre tant anglès, alemany, francès etc... jo proposaria que a tot l'estat español s'ensenyin català, gallec i basc des de ben petits, i segur que un futur ningú pensaria en fer cap manifest que atempta fins i tot contra les plaques de carrer en els llengües cooficials.

5 comentaris:

  1. La cadena de televisió Telecinco s'ha adherit avui al Manifiesto por la lengua común, que el passat 23 de juny va presentar un grup d'intel·lectuals a Madrid.

    La cadena comparteix les exigències d'aquest grup d'intel·lectuals, entre els quals hi ha Mario Vargas Llosa, Fernando Savater o Álvaro Pombo, que demanen que el parlament espanyol elabori una normativa per fixar que el castellà sigui la llengua oficial de tot el territori i l'única 'que pot ser-li suposada' als seus ciutadans'.

    Telecinco és la primera televisió que s'adhereix a aquest manifestA més, Telecinco ha dit, a l'informatiu del migdia, que 'posa a disposició del col·lectiu que porta aquesta iniciativa el seu canal de televisió per donar suport a aquest projecte'.


    Si ells s'adhereixen al manifest, nosaltres ens adherirem a una vaga que consisteix en no mirar telecinco.
    Això no és un boicot, sinó una vaga. Junts podrem!
    Telecinco mai més!
    Passa-ho.


    I ARA PARLO JO:
    PER A QUI NO HO SÀPIGA TELECINCO ÉS LÍDER D'AUDIÈNCIA A CATALUNYA; ELLS A CANVI D'AIXÒ S'ADHEREIXEN A 1 MANIFEST QUE PRETÈN QUE EL CATALÀ (ENTRE ALTRES LLENGÜES) SIGUI RELEGAT I MENYSPREAT.
    SI ELS CATALANS ENS UNÍSSIM PODRÍEM ACONSEGUIR FER- NOS RESPECTAR; EN EL SEU DIA HO VAM ACONSEGUIR AMB LA MARCA 'PASCUAL', ARA ÉS HORA D'IMPEDIR QUE AQUESTS FEIXISTES QUE NO ENTENEN EL QUE SIGNIFICA EL RESPECTE A UNA LLLENGUA IGUAL DE VÀLIDA QUE LA SEVA (AMB LA DIFERÈNCIA QUE ELLS ENS LA IMPOSEN A NOSALTRES), NI CONTEMPLEN UNA DIVERSITAT CULTURAL, ENS SEGUEIXIN PRENENT EL PÈL. JA ESTÀ BÉ QUE ENLLOC D'ESTAR- NOS AGRAÏTS, VAGIN EN CONTRA NOSTRA.
    ES CREUEN QUE PODEN TRACTAR- NOS AIXÍ I QUE DAVANT D'UN ATAC CONTRA LA NOSTRA LLENGUA ENS QUEDAREM IGUAL?? DEMOSTREM- LOS QUE NO I QUE HAGIN DE RECTIFICAR!!

    DESPRÉS DE PATIR DIA RERA DIA LES BARBARITATS DE LA COPE, ETC. A SOBRE AIXÒ?? JA N'HI HA PROU! feu córrer aquest mail!

    ResponElimina
  2. lo de telecinco tampoc té nom, enlloc de protegir les llèngües minoritàries, se les volen carregar, és molt trist.

    Gràcies per la teva aportació al meu bloc !

    ResponElimina
  3. FEIXISTA SAVATER? TU SI QUE ETS UN FATXA I UN IGNORANT!

    ResponElimina
  4. Pep, i tu un idiota, on posa la paraula feixista?

    ResponElimina