Facebook

11 de febr. 2007

Stereoscopic


Avui he trobat un exemplar d'un national geographic de l'any 1998 on es podia veure un reportatge d'imatges de Mart en 3D amb l'ajut d'unes ulleres especials.

He començat a buscar planes on la gent fes fotografies d'aquesta mena sense necesitat d'una càmera especial. I és relativament senzill, hi ha dos tipus d'il·lusió 3D, de dos imatges paral·leles o dos imatges creuades, aquestes últimes són les que es poden semblar més a la formació d'imatges de l'ull humà.

Així que he plantat la càmera amb trípode a un punt del menjador i he composat un espai amb objectes a diferents distàncies, llavors he decidit que com a objecte central de la fotografia prendria el decantador de vi. Un cop feta la primera imatge he desplaçat el trípode cap a la dreta imitant la distància interocular de 65mm. Llavors torno a buscar com a centre de la imatge el decantador.



A continuació he trobat un programa de franc (tant per a PC com per a MAC) que es diu AnaBuilder. Llavors carregues la imatge de la dreta i la de l'esquerra i el propi programa crea la imatge amb efecte 3D que ja podem mirar amb les ulleres especials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada