Facebook

5 de febr. 2007

Lomomania

lomo
Aquesta càmera va començar sent l'estri fotogràfic que utilitzaven els espies soviètics.

Al 1991 uns estudiants d'art la van comprar a una fira d'objectes usats i es van quedar meravellats amb els efectes i frescura de les seves fotos. Des de llavors han promogut les capacitats d'aquesta càmera i va començà la febre per la lomografia.

Es van començar a fer moltes exposicions i els fabricants - que anaven a tancar - ara en treuen molt benefici.

La lomomania té el seus 10 manaments:

1. Porta la teva càmera sempre damunt: la característica principal de la lomografia és l'improvització.

2. Utilítzala sempre. Cada moment de la teva vida té el seu propi valor, no perdis aquests petits moments.

3. Lomografiar no interrompeix la teva rutina quotidiana, la posa en escena: la lomografia és part de la teva vida, t'acompaña a tot arreu, és parte de tu.

4. Dispara des de la cadera: la càmera a la cara fa nosa perque tapa la teva relació amb el món que t'envolta, emb el fotografiat, amb les teves expressions.

5. Apropa't el més que puguis als teus objectius: per conèixer quelcom intimament has d'apropar-te amb carinyo.

6. No pensis: la fotografia no s'ha de pensar, ha de sentir-se. La lomografia t'allibera dels convencionalismes.

7. Has de ser ràpid: no perdis el temps composant, buscant l'angle, fes clic a cada cosa que t'interesi, no perdis l'instant.

8. No necesites saber el que que tienes a la pel·lícula, la lomografia és més que un cúmul d'imatges, és una filosofia, una nova manera de mirar les coses, una forma de prendre's la vida.

9. La teva ma és el teu major element amb la Lomo, utilitza-la.

10. No et preocupis per cap de les regles.



Particularment penso que la idea d'utilitzar una càmera per a tot està molt bé, però no crec que sigui necessària una LOMO - càmera realment cara per lo que és - avui en dia tothom té digitals i fem fotos a tot el que veiem diàriament i ens agrada.

I si el que volem és fer fotos amb un efecte semblant als que s'aconsegueix amb la Lomo, no cal gastar-se 300 euros amb una càmera analògica, podem aconseguir els mateixos efectes amb programes de retoc digital - ja siguin comercials com el Photoshop o programari lliure com el Gimp-. Aqui trobareu les accions a seguir per aconseguir l'efecte lomo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada